måndag 25 februari 2008

Måndag igen!

Rubriken påminner mig om den mycket sevärda rullen Måndag hela veckan, vilken handlar om en man som upplever samma dag om och om igen. Har du inte sett den se den.

Minnena från dagen består annars av ett litteraturseminarium som behandlade den mycket intressanta och läsvärda boken 1984 av George Orwell. Ungdomarna som utgjorde seminariet hade mycket intressanta inlägg och två minnesvärda diskussioner handlade om vi väljer fritt i dagens system och varför vi ska försvara yttrandefriheten och om man verkligen skulle få publicera vad som helst. Även ett par inlägg om makt och sanning blev det. Går ni era egna vägar, gör ni era egna val, går ni andras vägar, väljer ni som andra vill?

Igår snappa jag upp ett nyhetsreportage från Indien på Rapport som jag tyckte var värt att länka till så här kommer den länken . Vid närmare granskning visade det sig vara en hel serie av reportage om olika problem som det Indiska samhället och även världen har att brottas med. Mycket av diskussionen går direkt att överföra till de förhållanden som råder i Bangladesh.

Må väl!

Inga kommentarer: