tisdag 26 februari 2008

Dagens möten

Idag pågick under arbetsdagen flera intressanta möten som jag dels var del i eller bara iakttagare av. För det första ett långt och intressant samtal kring frågan om, hur och varför kristendomen och Europa berört varandra och tvingats till ömsesidigt utvecklande av varandra. Samhälle och religion de lever i symbios. Ytterligare ett ex på detta kan fås från dagens eka och Cecilia Uddéns reportage

Efter detta fick jag tillfälle att prata en stund med en kvinna som arbetar på pingstkyrkans kafé Samtalet vindlade mellan högt och lågt men med ett klart intryck av att det finns både överdrifter och avarter inom den svenska väckelserörelsen, även om de värsta exemplen blivit mindre framträdande under senare år. Förutom detta berättade hon även om sin uppväxt i Kenya och hur det var att gå i katolsk skola tillsammans med muslimer. En mycket intressant mening från henne var att hon mindes munkar som hade kvinnor i buskarna, undrar vad hon menade med det. Allt är inte alltid vad det ger sken av att vara.

Kan bara rekommendera ett besök på det trevliga och lugna kafét, utsökt hembakt morotskaka serverades det idag, annat en delicatomuffins med bäste före datum 2010.

må väl

Inga kommentarer: