lördag 27 oktober 2007

Utrota varenda jävel

Det är titeln på Sven Lindqvists mycket läsvärda bok från 1992. Den tar upp rasism och främlingsfientliget och visar för läsaren att det enda som saknas för att ett bättre samhälle ska kunna skapas är modet att inse vad vi vet och våga dra slutsaster därav.

Hur kom jag att tänka på just denna bok idag? Jo, Svd idag fanns i kulturdelen ett litet reportage om Stadsteaterns uppsättning av denna bok. Det verkar som om det skulle vara en pjäs som riktade sig till både ungdomar och vuxna tillskillnad från boken som kräver en del förkunskaper för att bli tillgänglig och därmed vänder sig till en mer vuxen publik. Ett säkrare underlag om uppsättningen får vi imorgon då recensionen kommer. Håll utkik.

Förövrigt är Sven Lindqvist en författare som skrivit en rad betydelsefulle och spännande böcker bl.a. Nu dog du och Reklam är livsfarligt. En författare som absolut borde läsas v den som vill få sig till dels både kunskap om aktuella och tidlösa fenomen i vårt samhälle, både det lilla och det stora.

Lev väl!

Inga kommentarer: